Resevagnen – Sanna Wester
sannawester

Sanna Wester

Annons

Resevagnen

Nu under våren kommer det ske två resor där vår vanliga Bugaboo Fox inte kan följa med pga att den helt enkelt inte är ”rese-vänlig”. Så jag fick gå på jakt efter den perfekta resevagnen för en så pass liten bebis som Enzo kommer vara vid båda resorna. Då vi precis bytt till sittdelen på vanliga vagnen så blir det ingen nyhet för honom att ha just en sittvagn, men det viktiga är att vagnen har fullt liggläge och inte endast viloläge. Detta för att han bara är (snart) 4 månader än så länge och ryggen är inte tillräckligt stark än.

Så de kriterier som jag hade när jag började leta var:

– fullt liggläge

– går som handbagage på flygplan

– enkel att föll ihop och upp (speciellt om man reser ensam med bebis)

– lätt att bära

– ergonomisk för en liten bebis

– väska för att enklare kunna bära den när den inte används

Efter lite letande så stod valet mellan Babyzen Yoyo och Ergobaby Metro, och det föll på den sistnämnda just för att Yoyo’n endast har viloläge. Den är ju perfekt om barnet är äldre men tror Metron kommer vara minst lika bra många år framöver när vi ska resa. Priset är nästintill desamma för båda!

Den är verkligen så enkel att fälla ihop och upp, bara en knapp på handtaget man trycker på och fäller ihop den. Precis som jag önskade!

Sen finns det som sagt en väska att förvara den i, som även har axelband så du kan bära den som en ryggsäck. Perfekt när man ska boarda flyget och man tar bebis i bärsele eller famnen.

Tycker även den är snygg och har många olika funktioner som jag absolut inte förväntade mig av en ”billig” vagn.

Först ut bland resor är att jag och E ska ta tåget upp till Dalarna för att hälsa på min familj. Ska erkänna att jag är lite nervös.. ska kånka med mig väska, en som ska rymma allt vi behöver för 4 dagar i klädväg (har jag sagt att vi har världens kräk-baby?! Såklart kommer vi tvätta där men ändå..) inklusive sånt som behövs på tåget såsom blöjor, mat, leksaker etc. sen resevagnen + Enzo. Haha! Blir svettig av bara tanken. 😅 Har däremot bokat 3 platser bredvid varandra (platser med bord) så vi kan sprida ut oss men ändå ha allting nära under hela resan. Så det kommer nog gå fint!

Nästa resa är till New York, men då är ju maken med såklart, hehe. Och då kommer det vara perfekt med fullt liggläge på vagnen så E kan sova bra när vi strosar runt på gatorna där hela dagarna!

Tror vi kommer att använda Metron väldigt mycket faktiskt, inte bara när vi är ute och reser utan när man vill ha en smidigare vagn med sig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannawester

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sannawester

    Exakt! Jag har googlat som en galning nu för att hitta den “perfekta”, och tyckte jag bara hittade såna här topplistor “årets resevagn” och inga faktiska personer som skrivit om någon mer än köpta inlägg. Så hoppas någon får nytta av inlägget iallafall! 😃

  2. Lexochlogan

    Så bra med tips på riktigt bra resvang, vi har haft en på våra resor men men då var Lex ca året första gången och vi var nöjda, minns inte riktigt märket, men man vågar ju inte ha sin vanliga vagn samt att de ju är för otympliga för att flyga med. Men å vad kul med NY med familjen, det vill jag med

Annons