Sovrutiner – 7 månader – Sanna Wester
sannawester

Sanna Wester

Sovrutiner – 7 månader

Här har vi ändrat våra sovrutiner för Enzo. Han brukar sova i sin bedside crib, ståendes vid min sida och det har han gjort sedan han föddes. Men märkte att både vi och han sov sämre och sämre, fler uppvak och orolig sömn.

Så för ca 2-3 veckor sedan så började vi lägga honom i sin egna stora spjälsäng i sitt rum. Första nattningen där var.. HEMSK.. för mig 😂🙈 När blev min bebis så stor att han skulle sova i eget rum liksom?!

Men nattningen vid 19 gick suveränt (precis som vanligt när jag nattat i hans lilla säng i vårt sovrum). Och jag satte på babyvakten och smög ut. 

Första natten blev det ett uppvak för flaska och han somnade om direkt efter han ätit upp. För att sedan sova vidare till 07:00! 😍 Jag däremot sov inte sådär jätte bra, och vaknade i lite halvt panik när klockan var 06:30 och insåg att ingen bebis är vaken än.. då E brukar vakna vid 06 😅 

Sedan dess har han sovit i sin säng, och varannan natt (oklart varför) så vaknar han en gång för mat och andra natten sover han konstant från 19 till 07 🙋🏼

Här är några knep vi har för att få honom att sova i eget rum.

– Mörkläggningsgardiner

I vårt sovrum så har vi mörkläggningsgardiner, men vi har även ett sexkantigt fönster som vi inte fixat någon gardin på.. så det är väldigt ljust där inne. Det gillar INTE E., och det stör hans sömn!

– Mata med flaska vid läggning

Detta har vi gjort länge, så viktigt att inte bryta några mönster i själva nattningen bara för att han sover i eget rum.

– Fläkt

Vår lägenhet ligger högst upp i huset.. vilket gör att vi har kvällssol tills den i princip går ner.. = SJUKT VARMT! Så vi är i behov av AC.. men så länge så kör vi på fläktar i sovrummen och det funkar! Vi har en i Enzos rum som står på med låg effekt hela natten. (Den fläktar inte PÅ honom, och han ligger ju dessutom i spjälsäng med spjälskydd). 

– Tystnad

Försöker att inte göra högljudda saker när han väl har lagt sig. Han har rummet på andra sidan lägenheten (bort ifrån vardagsrummet), så vi kan ändå kolla på tv när han lagt sig vilket är tur! 

– Utan täcke

Eftersom E är så varm av sig, och lägenheten är så varm.. så sover han endast i pyjamas och utan täcke. Det fungerar toppen! Däremot har han alltid en liten ”dunkudde”, och det märks att han sover bättre när han ligger på den!

– Vagga?

I hans bedside crib så kunde jag vagga lite på den vid läggning.. vilket inte går nu med hans stora spjälsäng. Så somnar han inte direkt efter flaskan, så brukar jag buffa lite lätt på rumpan eller vagga honom lite när han ligger i sängen. Brukar funka kanon!

– Närhet

Jag stannar såklart alltid på en stol bredvid sängen tills dess att han somnat helt. Ibland gör han ljud precis innan han somnar, som han vill att jag ska svara på.. haha. Precis som att han dubbelkollar så att jag är kvar 😭❤️

Så en liten sammanfattning, svalt, mörkt och tyst.. det är ledorden som gör att Enzo sover så bra i sitt egna rum hela nätterna! Eftersom han sover så bra där nu, sover vi även mycket bättre. Happy familj! 👪

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannawester

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.