Badrummet – före & efter – Sanna Wester
sannawester

Sanna Wester

Annons

Badrummet – före & efter

Hej alla, hoppas ni har det bra! 

Idag kommer ett litet inlägg om lägenheten vi köpte och mer specifikt badrummet som vi helt gjorde om!

När vi fick nycklarna till lägenheten i April var vi snabbt överens om att vi ville göra om väggar och tak i samtliga rum samt att vi ville göra större ändringar i både kök och badrum. Badrummet skulle helt rivas ner och göras dubbelt så stort då vi tyckte det var alldeles för litet och det fanns mycket plats att ta av från hallen.

Här kommer bild från hur det såg ut från början.

Före (mäklarbild):

 

Efter: Vi har satt in badkar och tvättmaskin, och såklart mer förvaring. Precis vad man behöver när man är en småbarnsfamilj.

Alla foton i detta inlägg: Copyright 2019. All rights reserved.

Vi skulle göra mycket av jobbet själva men för badrummet krävdes mer expertis och där valde vi att samarbeta med Renovering och Montering AB. De kom hit och mätte, vi gjorde upp en plan på hur vi ville ha det och sen började rivningarna av befintligt badrum. Mitt tips till alla som ska göra detta i en lägenhet är att ha så tomt som möjligt på möbler och sätt upp skyddsplast mellan rummen så tätt som möjligt för att avgränsa, för det kommer bli dammigt(!). Under hela April månad byggdes det och i mitten på maj stod det klart. Vad tycker ni? Visst blev det snyggt?

En sak som jag tror alla upplever med byggen är hinder på vägen, så är det bara. Fastigheten är byggd på ett visst sätt, rören är lagda på ett visst sätt, elektriciteten är dragen på ett visst sätt, ventilationen på ett sätt etc. Allt detta kan (och kommer förmodligen) sätta käppar i hjulet för vad du hade tänkt dig. Mitt tips till alla som funderar på att renovera är att ta en funderare tillsammans över förutsättningarna och svårighetsgraden kring önskemålen, prata igenom en tydlig plan och försök få med alla viktiga punkter i ett avtal med byggfirman från början och var väldigt tydlig med instruktioner.

 

Planritningen överst medföljde lägenheten och det var så badrummet såg ut när vi fick nycklarna.

Planritningen underst har jag ritat själv i ett 3D program.

Jag hade ritat upp en väldigt fin bild i ett 3D program på hur allt skulle bli exakt enligt måtten vi hade, så vi hade en väldigt bra start men vi var ändå inte befriade från hinder, snedsteg eller lösningar vi ville ha rättat till innan vi var nöjda. Lite bygglivet i ett nötskal.

I denna typen av situationer är det inte alltid självklart vem som ska stå för vad, speciellt om byggfirman menar att det blir dyrare för dem. Därför som sagt, ju mer man kan klargöra på förhand, desto bättre. Vi är nöjda med badrummet och tycker det blev superfint. Om ni vill ha ännu mer hjälp om vad ni ska tänka på kan ni anlita en utomstående besiktningsman som kan hjälpa er med allt som kommer vara viktigt att få rätt. På så vis kan ni även vara säkra på att ni har blivit lovade rätt saker.

Vi har lärt oss massor av renoveringsuppdraget vi tog oss an, jag är övertygad om att vi kommer vara ännu bättre nästa gång pga allt vi lärt oss och det känns kul, för jag tror inte detta var sista gången.

Ha det så bra!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannawester

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Blev jätte fint verkligen! Stötte ni på några problem? vi är i mitt i planering av vårt badrum och fått många varningar från andra som renoverat. känns så krångligt allting! Ge lite tips 🙂

Annons