10 månader – Sanna Wester
sannawester

Sanna Wester

10 månader

Enzo: Nästa vecka blir han hela 10 månader, vilket känns helt ofattbart.. hur kan tiden gått såhär fort?! Redan vid 8,5 månader så släppte Enzo taget om våra händer och tog sina första steg, men efter det har de varit lite mer “gå längst med möbler” och krypa. Kanske för att han inte riktigt var redo att gå då, och det håller jag verkligen med om! MEN så började han faktiskt GÅ helt själv häromdagen och han swishade förbi mig i köket gåendet.. var lite i chock. Så nu är det fullt ös! Han är fortfarande i en fas där han bara underhåller sig själv genom att gå runt och äta på allt. Men har senaste veckan börjat “leka” lite mer med sig själv lite längre stunder i hans rum, så skönt! Han sover fortfarande förvånansvärt bra, mellan 19-07 ungefär, ibland med ett uppvak på kvällen innan vi lagt oss eller mitt i natten, men det sista händer kanske en gång i veckan bara så det är okej! Under dagarna sover han mellan 2-3 gånger, och dom varierar mellan 30 minuter till 1,5 timme. Första svängen brukar vara 2 timmar efter han har vaknat på morgonen, den andra vid 12-13 och sista vid 16 (denna är det mest jag som vill ha in, för att han inte vid 17-17:30 ska vara mega-trött och vilja sova för natten.) Välling fungerar inte alls här hemma, så vi kör fortfarande på ersättning som “bas”, mellan gröt och riktig mat, vilket jag även dubbelkollade igår på BVC om det var okej, vilket det var! Eftersom vi var där igår så vet jag ju väldigt exakt vikt och längd: 11,26 kg och 79 cm. Så en stor pojke!

Jag: Jag mår fantastiskt bra och njuter verkligen av att vara mammaledig med denna härliga pojke. Känner nästan redan ångest över att jag i slutet av Januari ska gå tillbaka till mitt jobb, för att jag då inte får spendera all tid med Enzo. Så jobbigt! Utöver det har vi en väldigt okomplicerad tid med Enzo, fylld med glädje och kärlek så jag njuter lite extra.

Bästa: För varje ny månad som går så får man mer och mer tillbaka. Att Enzo sträcker upp armarna för att komma upp och mysa, när han säger “mamama” och kryper efter en vart man än går.

Sämsta: Att man jämt är på spänn nu när han börjat gå, för att man är hela tiden rädd att han ska ramla och slå sig. Det gör han nästan dagligen, iallafall lite grann men känns som man bara väntar hela dagarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannawester

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.