Mardrömsdagar! – Sanna Wester
sannawester

Sanna Wester

Mardrömsdagar!

Fy, precis genomgått 1,5 dygn av en mardröm.

I tisdagskväll satt jag hemma ensam med Enzo, då min min var borta en stund, och ser att jag fått ett mail från Facebook att min e-post har ändrats på min instagram. I panik trycker jag på länken “om det inte var du som gjorde ändringen, klicka här!”. Genom länken kom jag bara till en inloggningssida och det var en dead end. Öppnade samtidigt upp appen och jag hade blivit utloggad.. och kom inte in igen då både användarnamn, e-post och lösenord hunnit blivit ändrat! 💔

Efter bara några minuter mottar jag ett mail där det står på dålig engelska att mitt konto blivit hackat och allting kommer raderas om jag inte betalar dom en summa pengar. Paniken här?!?

Får flertal mail från dessa ryska personer (får printscreens på mitt eget konto där allt står på ryska), och summan som jag enligt dom ska betala i bitcoin för att få tillbaka mitt konto.

När jag satt där, ensam med en trött bebis, en kille som skulle hämta en sak jag sålt på blocket vilken minut som helst, så var jag ju tvungen att hålla allt inne. Kunde inte bryta ihop där och då! Men paniken inom mig var.. enorm!

Lampan upphämtad och såld, bebis nattad.. så sätter jag mig i soffan med mobilen och datorn i högsta hugg och känner att paniken börjar ta över mig. Tankarna går och jag börjar tänka “ska jag betala?!?”. Inom 30 minuter är min man hemma och vi börjar googla hur man ska göra, hur går man tillväga?, någon mer som blivit utsatt?, ja.. alla dom frågorna man får upp i huvudet!

Vi kommer iallafall fram till att vi absolut INTE ska betala! Sen hittar vi en artikel där vi fick tips på hur vi skulle komma i kontakt med Facebook direkt, alltså en RIKTIG person.. och inte något mail-formulär som dom svarar på inom 7 dagar..

Samtidigt får jag fler mail från personerna som övertagit mitt konto.. att om jag inte betalar inom 30 minuter så börjar dom radera mina posts och slutligen hela mitt konto. Återigen infann sig känslan “MÅSTE BETALA!!!”, för det är ju faktiskt otroligt mycket jobb och tid jag lagt ner på mitt konto och jag livnär mig på det!

Vi fick tillslut då kontakt med en kvinna på supporten som jag berättade mitt ärende för och hon tog det på stort allvar och sa “detta ska vi lösa!”.

Gårdagen bestod typ vara av att – VÄNTA… vänta på svar från henne eller från någon på Facebook som kunde ge mig en uppdatering. Men någonstans i bakhuvudet och i kroppen kände jag ändå “instagram lagrar allt vi lägger upp.. så varför skulle dom inte kunna återställa det om hackarna nu raderar allt”.

Fick ett mail igårkväll från kvinnan på Facebook att dom fortfarande jobbar på att granska allt, och att hon var väldigt mån att försöka lösa detta åt mig ❤️🙏🏼 Dock kände jag mig såklart inte lugn än!

Så idag.. 08:33… så fick jag ett mail från Instagram där jag skulle logga in via en länk och skapa ett nytt lösenord och byta tillbaka till mitt användarnamn (hackarna hade bytt till något konstigt..) och vips så var mitt konto tillbaka med allt innehåll och alla följare kvar!! 😭😭 Förstår ni lyckan?!?

Skulle ni råka ut för detta hemska, eller veta någon som råkar ut för de.. skriv till mig på mail eller instagram!!! Jag kan guida er hur ni får direkt kontakt med en FYSISK person som hjälper er snabbast! ❤️❤️❤️

Tack till alla fina instagram tjejer som stöttat mig och försökt hjälpa mig på alla möjliga sätt ❤️ Tack till Facebook/Instagram för snabbt jobbat.. Och såklart min familj. ❤️ Nu kör vi på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannawester
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.