Spara pengar – Sanna Wester
sannawester

Sanna Wester

Spara pengar

Samarbete med SparaPengar

Hej mina fina! Idag ska vi prata om att spara pengar, något som är en otroligt viktig sak! En stor anledning till att det är viktigt att ha ett sparkapital är för att kunna känna trygghet.. du vet aldrig hur framtiden ser ut och att spara pengar nu, gör att du förbättrar dina möjligheter att undvika båda ekonomiska problem och ha möjlighet att leva ett bra liv i framtiden. Vem vill inte det?!

Jag får ofta frågor hur jag har råd med att köpa designer väskor och skor, och svaret är enkelt.. jag sparar alltid till det jag köper! Sen är det ofta att jag säljer något, för att köpa något nytt! Men har jag bestämt mig för att köpa t.ex en ny väska, så sätter jag ett spar-mål och sparar! Nu sätter jag aldrig ett sparande till något materiella före buffert sparande såklart!!

Det är ganska enkelt att spara pengar, det viktiga är att göra av med mindre pengar än som du får in varje månad!

När det kommer till sparande, så finns det även en del sätt man kan spara pengar på snabbt! Jag hittade några tips hos SparaPengar på hur du “sparar” snabbt, som sagt inget långsiktigt sparande och om man tycker detta är sparande eller inte är upp till var och en!

  • Storhandla och handla efter inköpslista
  • Ställa bilen ett par veckor
  • Undvika besök på restaurang, snabbmat och liknande
  • Inte ringa/skicka sms utan sköta sociala kontakter enbart via Internet
  • Byta tjänster och/eller varor med vänner och familj.

Dom har såklart även tips på ett långsiktigt sparande!

  • Sälja bilen alternativt investera i en cykel/åka mer kollektivt
  • Pruta på bolånet
  • Betala av dyra lån snabbt
  • Se över fasta kostnader med jämna mellanrum
  • Undvik konsumtion du faktiskt inte behöver.

Vart ska man spara sina pengar då? Sparkonto? Aktier? Det är en djungel! Tyvärr är jag på tok för dålig på aktier och fond-sparande, så det mesta åker in på sparkonto hos min bank bara.. men får nog ta tag i detta snart och se över mina sparmöjligheter och sätt.

Så kika in på deras hemsida och få mer koll på din ekonomi, och framförallt på ditt sparande! Det är en så himla viktigt, även om du bara kan spara några hundralappar.. det växer och blir tillslut mer! Sätt upp ett mål, som kanske en resa, något du velat köpa länge eller bara till din buffert för att säkra din framtid. Se framåt! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sannawester
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.